tiistai 8. joulukuuta 2009

Kigurumi


Ajattelin tässä ensin laittaa tänne maailman helpoimman kigurumi ohjeen, koska sitä on monilla keskustelupalstoilla kyselty.

Elikkäs, laitetaan tänne tälleen helposti ohjeet, että onnistuu kokemattomammaltakin ompelijalta.

Tarvikkeet:

2 n. 130x170cm huopaa ( tulee halvemmaksi ostaa huopia kuin kangasta)

TAI

n. 3,5 m haluamaasi kangasta.

Lankaa, ompelukone, ompeluneula ( koristeiden ompeluun)

1. Ota toinen huovista (tai vastaavasti 1,5-1,7 m kangasta) ja taita se kahtia, sinun täytyy ommella vain toinen reuna, mutta jos tahdot hienomman kigun niin kankaan taittamisen jälkeen leikkaa se kahtia.

2. Taita toinen huopa ylhäältä n. 30 cm yläreunasta (ks. kuva ylempää, jossa tosin on mittasuhteet hahmottamisen helpottamiseksi pielessä) ja piirrä hihojen kaavat (ÄLÄ UNOHDA SAUMAVARAA) sekä leikkaa ne irti.

3. Ompele kankaan yläreunasta n. 25cm olkapäiden kohtaan asti, jätä tilaa kaula-aukolle (ks. kuva alhaalla, ommel 1)

4. kiinnitä hihat olkapäänkohdasta lähtien. (siis koko hihan ns. kehoa lähempänä oleva sivu keskikohdasta molemminpuolin kiinni olkapäänkohdan alapuolella), muista saumojen kiinnitys niin, että näyttää nätiltä! (ks kuva ommel 2.)

5. Ompele hihan kärjestä aina kainalosta koko kankaan pituuden verran alareunaan asti (ks kuva ommel 3.)



6.Ompele hihoihin reunasaumat.

7. leikkaa seuraavaksi puntit. (ks. kuva) leikkaa semmoinen väli sen mukaan kuinka lyhyet puntit haluat. ( esim 30 cm) aloita leikkaaminen n. puolesta välistä alareunaa ja leikkaa kunnes olet tyytyväinen. ompele haaraväli.



8. Huppu. Ompele huppu kaavan mukaan ompelemalla kaksi samanmuotoista kappaletta yhteen. Itse ompelin väliin sellasen "välikappaleen", niin hupusta tuli semmonen mukavan levee.
(ks.kuva)


9. Ompele huppu kiinni, muista ommella huppuun reuna. Jos haluat korvat huppuun, sijoita ne välikappaleen ja huppukappaleiden väliin, korvat voi myös ommella jälkikäteen.

10. Taita kaula-aukon reuna, ja ompele siihen reuna. kiinnityksenä voit käyttää vetoketjua, mikäli osaat sellaisen ommella, nappeja, tai tarranauhaa (ei suositella).

11. voit lisätä Kigurumiisi vielä puntti-ja hiharesorit. Ota n. 10 cm korkea, ja haluamasi levyinen kangaspala ja ompele se kiinni reunaan. Resorit saavat kigun näyttämään siistimmältä, mutta esim. hihoihin ei välttämättömät.

voit myös ujuttaa kuminauhat reunaompeleisiin, jolloin ei tarvita resoreita

12. Tästä eteenpäin vain mielikuvitus on rajana, voit ommella kiguusi, hännän, korvat, silmät,suun, napit (itselläni on kolme tupsua, jotka toimittavat "nappien" virkaa)

NOTE!

jos olet kovinkin pitkä, kannattaa suosiolla käyttää kangasta, ota vaikka yhteyttä niin voin neuvoa paremmin.

Koita saada selvää ohjeesta, jos on kysyttävää laita kommenttia niin neuvon mielelläni. :3

Taiteellisia hetkiä ~

7 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. O: <3 OOO! KIIITTI NEUVOISTA! <3 8D AIJON VATPPINA KÄYTTÄÄ NÄIT KIGURUMI KAAVOI! <3

    VastaaPoista
  3. Olenko pitkä jos olen 165cm? :) Ja kysyisin vielä neuvoa, kun olisin tekemässä kangaasta ja putosin kärryiltä tuossa selityksessä, tietenkin saan apua äidiltäni, mutta olen siltikin pienesti pihalla, kiitos kuitenkin näistä, ne ovat suuri apu. :)
    - Sanni

    VastaaPoista
  4. Joo, on mukavaa, että löyty noin helpot ohjeet:)

    VastaaPoista
  5. ...en nyt ymmärtänyt ollenkaan. putosin kärryiltä ekassa kohdassa jo. siis. .....mitäh

    VastaaPoista
  6. Mul ois kysymys noista kaavoista! Pitääkö olla kahta eri kangasta vai riittäkö yksi? mulla on 2 metriä fleeceä. En ihan ymmärrä noita kaavoja :o jos voisit vähän auttaa ^^

    VastaaPoista
  7. Pystyyö tällä kaavalla tekemään myös pullipille?Vai pitääkö tehä itte pikkusemmat kaavat?

    VastaaPoista